Home / Allmänt / Utan gluten, socker och mjölk
28 September, 2014

Utan gluten, socker och mjölk

Posted in : Allmänt, Kost on by : Sofia Lindqvist

Som jag har skrivit tidigare hämtar jag mycket av min inspiration från den fantastiska matbloggaren Hanna Göransson – Hur bra som helst.  Jag insåg just att hon precis släppt en kokbok som heter Friendly food: mat utan gluten, socker och mjölk. Låter verkligen som en bok för mig, så klickade hem den från Adlibris, i samma veva hittade jag även boken Smarta sötsaker: utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer. 

Jag hoppas att detta kan ge inspiration till min kokbok som jag håller på att skriva och har hållit på med i snart 2 år, men nu börjar alla recept falla på plats och jag ska bara utforska nya smaker, snart kanske det är good to go att börja skriva. Men just nu är jag i en liten inspirations svacka och hoppas verkligen dessa böcker kan hjälpa.

Jag får dagligen frågor om varför jag utesluter en del kost och jag har börjat beta av och svara på några. Mer kommer i framtiden, en sak som jag iallafall vet och kan dela med mig av är att sedan jag slutade äta socker har jag aldrig mått såhär bra. Jag känner att min kraft kommer från andra ställen än socker och jag är äntligen helt av med sötsuget. Klart att chokladbollar eller seven eleven brownies kan vara frestande men jag vill inte hamna på ruta ett igen. 

Mitt främsta tips till dig som ska dra ner på socker är citron vatten, eller någonting som kallas detox vatten. Berättar mer sen. 

Jag äger just nu 28 kokböcker, snart 30 st. Drömmen är att ha sin egen kokbok i samlingen en vacker dag.