Home / Bröd / Glutenfritt bröd
1 November, 2014

Glutenfritt bröd

Comments : 1 Posted in : Bröd, Fritt från mejeriprodukter, Frukost, Glutenfritt, Mellanmål, Recept, Vegetariskt on by : Sofia Lindqvist

Jag skrev att jag skulle skriva ut receptet på brödet jag bakade. Det är andra gången jag testar det och jag är helt fast, det är så fluffigt och väldigt gott. Perfekta brödet att ha till salladen eller med ett ägg på eller något liknande. Jag råder er verkligen att testa att baka det, väldigt nyttigt! 

Ingredienser 1 bröd

3 ägg
2 dl valfri mjölk, jag använde mandelmjölk

1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber eller t.ex rismjöl bör fungera lika bra
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk – eller krossade psylliumfrön
1 krm örtsalt
1 msk brödkryddor (innehåller fänkål, kummin och anis)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
Vispa äggen luftiga.
Vispa därefter ner mjölken.
Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.

Brödet ska ha en krispig yta och motståndet ska kännas stumt när du ”slår” lite lätt på det i mitten. Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. Förvara brödet i kylskåpet.

Glutenfritt bröd
Fri från:
Gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter.

– Hämtat från hurbrasomhelst.se

IMG_2211

1 COMMENT

One thought on : Glutenfritt bröd