Home / Choklad / Raw food chokladbollar
4 November, 2014

Raw food chokladbollar

Posted in : Choklad, Efterrätter, Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Glutenfritt, Mellanmål, Raw Food, Recept, Sockerfritt, Veganskt on by : Sofia Lindqvist

Jag blev helt plötsligt väldigt sugen på chokladbollar, detta recept fick jag av min mor för någon vecka sedan och jag tycker att de är fantastiskt goda, nyttiga och matiga. Raw food chokladbollar, det går lika snabbt som att göra vanliga chokladbollar bara mycket nyttigare. Inget raffinerat socker, inga extra tillsatser. Raw food chokladbollar är en vanligt kommande dessert på restauranger och caféer som vill ha någonting som både glutenintoleranta och veganer kan äta. 

rawfood chokladbollar_liten

Raw food chokladbollar

Ingredienser:
2 dl sötmandel
2 msk sesamfrön
3-4 st urkärnade dadlar – färska
2 msk kakao (jag använde mig av fetfri)
1/2 krm vaniljpulver

Mixa allt i matberedare

Tillsätt:
2 msk kokosolja
2 msk vatten

Mixa, låt svälla. Rulla bollarna i kokos.
Är du inte förtjust i kokos så kan jag föreslå chiafrön, kakao eller sesamfrön.
Är man nötallergiker kan man byta mandeln mot e.x. solroskärnor, pumpakärnor

Dessa är fria från: mjölk, gluten och raffinerat socker. Även vegansk. 

rawfood chokladbollar2_liten