Home / Efterrätter / Banan och kokospannkaka
11 November, 2014

Banan och kokospannkaka

Comments : 1 Posted in : Efterrätter, Fritt från mejeriprodukter, Fritt från nötter, Frukost, Glutenfritt, Lunch, Mellanmål, Pannkakor och Våfflor, Recept, Sockerfritt, Vegetariskt on by : Sofia Lindqvist Tags: ,

Jag har en extrem kärlek till kokos och ananas, speciellt kokos, kan förtära allt från kokosmjölk, kokosgrädde, kokos chips, kokosolja, vanligt kokoskött etc. Nu har jag hittat ett nytt recept jag kände att jag bara måste testa banan och kokospannkaka med inspiration från bananpannkaka. 
Banan och kokospannkaka
Pannkakor är gott för både stora och små, men innehåller väldigt mycket socker och mejeriprodukter. Här kommer två enkla recept på pannkakor, nyttiga, mättande och riktigt goda. Som en liten extra smak brukar jag ha i kanel, ingefära eller kardemumma. 

På sidan om åt jag chiasylt, recept kommer. Färsk ananas, hallon och rostade kokoschips, hällde även över kokosmjölk. 

Bananpannkaka4_liten

Banan och kokospannkaka

Ingredienser
4 st pannkakor
2 ägg
1 banan
2 msk kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kokosmjölk

Mixa alla ingredienser och vispa till en slät smet.
Stek i kokosolja på medelvärme. 

Bananpannkaka
2 ägg
1 banan
örtsalt

Mosa bananen i en djuptallrik med en gaffel.
Kläck äggen i tallriken och spräck de med gaffeln. 
Blanda försiktigt runt genom att trycka gaffeln ner i tallriken.
När smeten är slät, stek pannkakorna i fett. 

Bananpannkaka3_liten

1 COMMENT

One thought on : Banan och kokospannkaka

  • November 14, 2014 at 2:49 pm

    Hej! Vilken jättesöt och läsvärd blogg du har, Verkligen! :)

    Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

    Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? SE DEN GÄRNA!!

    Ha en bra dag, Kram! ^^