Home / Choklad / Jordnötskräm med chili
11 January, 2015

Jordnötskräm med chili

Comments : 2 Posted in : Choklad, Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Glutenfritt, Såser, Snacks, Sockerfritt, Veganskt, Vegetariskt on by : Sofia Lindqvist

Här kommer receptet på jordnötskräm med chili, jag åt de till mina pannkakor i onsdags och jag har tidigare ätit det som snacks när jag haft tråkigt haha. 
Jag gjorde eget jordnötssmör, men det går självklart att använda vanligt. 

Såhär gjorde jag jordnötssmöret:

 Ingredienser:
1,5 dl osaltade  jordnötter 

Gör såhär:
1. Ta fram matberedaren och sätt i den insats som används för att hacka
2. Häll i jordnötterna i matberedaren.
3. Starta på maxfart och vänta.
4. Snart ser du jordnötssmör därinne i matberedaren.

Håll koll på arbetet i matberedaren med jämna mellanrum, det är du som väljer hur du vill ha konsistensen. Till detta recept valde jag att inte göra det helt slätt utan stoppade lite tidigare för att få en crunch-effekt.

Jordnötskräm

Ingredienser
3 delar jordnötssmör
1 del kokosflingor
1 del sesamfrön
1 del carbopulver (fungerar med kakao)
¼ chiliflingor
½ växtmjölk

Gör såhär:
Blanda ihop allt i en enda skål, vill du ha geggigare konsistens, tillsätt mer mjölk.
Jag har bytt ut mjölken några gånger, testat med soygurt, kokosmjölk, grädde etc, gör lite som du känner, vad du har hemma. 

jordnötskräm_litenJordnötskräm2_liten

 

2s COMMENTS

2 thoughts on : Jordnötskräm med chili

 • Tina
  January 19, 2015 at 8:31 pm

  Ååh jag älskar jordnötter men börjar bli väldigt trött på jordnötssmör, ska absolut testa detta recept. Hittade dig via google och kan lova att jag kommer klicka in här fler gånger, en liten fråga bara, vad är Jyotika? hur kommer det sig att du har det som domän?

  • January 21, 2015 at 12:10 am

   Hejsan Tina!
   Åh vad kul att du vill testa, det är supergott snacks som fungerar när som. Uppdatera mig gärna om ditt recept eller vad du tyckte. Alltid kul att veta.
   Jyotika är mitt Indiska namn som mamma och pappa bestämde sig för att behålla, mitt egentliga namn är Jyotika Anna Sofia, men jag tycker Jyotika Sofia klinga bättre, hehe. När jag köpte denna domän var det inte menat att bli en blogg utan mer en domän där jag skulle lära mig WordPress, men det har utvecklats och snart har ett år gått. Så kul, ett år och bloggen bara växer och växer.