Home / Choklad / Chokladpudding (raw food)
22 January, 2015

Chokladpudding (raw food)

Posted in : Choklad, Efterrätter, Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Fritt från nötter, Glutenfritt, Raw Food, Snacks, Sockerfritt, Veganskt, Vegetariskt on by : Sofia Lindqvist

För några dagar sedan fick jag ett sjukt sug efter chokladpudding, det är ingenting jag vanligtvis tycker om men just då kändes det rätt. Jag gjorde en raw food chokladpudding toppad med en nötmix på pistage, hasselnötter, valnötter och pinjenötter. 

Chokladpudding

Ingredienser
2 portioner

2 st mogna avokado
2-3 msk raw carobpulver (eller kakao)
1 banan
5 msk vegetabilisk grädde (jag använde alpro sojagrädde)

Ev. 1-2 Agavesirap till sötning

Gör såhär:
1. Ta ut avokadoköttet ur skalet och lägg ner det i en mixer, lägg i halva bananen, mixa och smaka av, (eftersom att banan kan ha en väldigt stark smak är det viktigt att du bestämmer själv hur mycket du vill att det ska smaka)
2. Häll i carob- eller kakaopulvret, mixa och smaka av.
3. Vispa upp grädden till den fluffighet du vill ha.
4. Vill du ha en sötare chokladpudding? Häll i 1-2 msk agavesirap.
5. Servera med hackade nötter, hallon eller valfri topping.