Home / Fritt från ägg / Vegansk och glutenfri bechamelsås
26 January, 2015

Vegansk och glutenfri bechamelsås

Posted in : Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Fritt från nötter, Glutenfritt, Recept, Såser, Veganskt, Vegetariskt on by : Sofia Lindqvist

Bechamelsås är en klassisk vitsås som vanligast förekommer i lasagne. En bechamelsås är oftast krämig tack vare osten som även har en liten extra touch som passar perfekt. Jag brukar välja att ha ost med örter eller göra en extra örtröra att ha i för att få en fräsch smak. Denna bechamelsås är glutenfri och vegansk. 
Hoppas det smakar bra!

Bechamelsås (vegansk & glutenfri)

5 dl sojamjölk
3 msk stärkelse (jag använde Maizena) (lite kallt vatten att röra ut i)
Salt, peppar
1-2 dl valfri riven ost (jag använde Violife Oregano)
Valfria kryddor – gärna muskotnöt

1. Koka upp mjölken.
2. Rör ut maizena med lite vatten, och tillsätt detta till mjölken under omrörning.
3. Tillsätt lite kryddor och smaka av med salt och peppar.
3. När såsen är varm stäng av plattan och rör ner den rivna osten under omrörning. 

*Såsen kan bli ganska tjock, så eventuellt kan man behöva späda ut såsen med lite vatten.
** Bechamelsåsen finns även HÄR