Home / Fritt från ägg / Sojapasta med avokado- och kikärtskräm
23 February, 2015

Sojapasta med avokado- och kikärtskräm

Posted in : Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Glutenfritt, Lunch, Recept, Såser, Veganskt on by : Sofia Lindqvist

Oj vilka förändringar som skett, jag har haft min sista tenta, fyllt år, packat, flyttat och börjat min praktik på smyckesföretaget Paula Lindgren. Usch vilken hektisk helg jag har haft, var riktigt optimistisk när det gällde flyttpackning, vilken tid det tog och vilket jobb det var. Som tur är har jag en fantastisk pojkvän som är grym på tetris och strategiskt tänkande, så det gick ann ändå. 
I förra veckan gjorde jag en sojapasta med avokado- och kikärtskräm, dessvärre hade jag i lite för mycket linfröolja och det fick en väldigt besk smak, men nya tag. Detta är en fantastiskt krämig rätt, full med omega-3, bra fetter och massvis med protein.

Sojapasta med avokado- och kikärtskräm

för ca 3-4 portioner

1 påse sojapasta (jag använde SojabönSpagetti från Nutri-Nick)

2 avokados
1 burk kikärtor
10 st skalade sötmandlar
100g bladspenat
½ tsk linfröolja (kan utesluta, eller bytas mot kokosolja)
¼ chili
½ tsk limejuice
ev: valfri mjölk om man vill ha den krämigare
Salt, peppar, vitlökspulver och örtsalt

Gör såhär:
1. Koka upp vattnet till pastan.
2. Töm kikärtorna av dess spad, skala avokadon.  
3. Blanda ner mandlarna, spenaten och mixa till en slät smet.
4. Häll i linfröoljan och limejuicen
5. finhacka chilin
6. blanda om med en sked. 
7. Blanda in med pastan eller ät på sidan, tillsätt salt, peppar, örtsalt och ev andra kryddor. 

 

jyotika.se_sojapasta_med_avokado_och_kikärtsröra_1 jyotika.se_sojapasta_med_avokado_och_kikärtsröra_2