Home / Bröd / Saftiga glutenfria scones
28 February, 2015

Saftiga glutenfria scones

Posted in : Bröd, Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Fritt från nötter, Frukost, Glutenfritt, Mellanmål, Recept, Sockerfritt, till maten, Veganskt on by : Sofia Lindqvist

Är du sugen på att äta det lilla extra till frukost i helgen? En personlig favorit är scones, sist jag bakade scones valde jag att göra de platta som pitabröd skära upp dom och ha fyllning i mitten. Dessa glutenfria scones är helt fantastikt goda och saftiga, de går snabbt att göra så man kan göra de på morgonen om man har lite extra tid. Detta bröd är gjort på majsmjöl varav därför den gula färgen. Jag fyllde brödet med Nutella och det receptet hittar ni här

Jag har äntligen tagit tag i livet och utvecklat ett pizza recept som många frågar efter, det blev riktigt gott på första försöket, men några små ändringar ska göras sen så! 

Glutenfria scones

till en person
2 dl majsmjöl
½ msk bakpulver
½ krm salt
20 g kokosolja (margarin går också bra)
1 dl valfri yoghurt (jag använde Carlshamn naturell) (kan bytas mot valfri mjölk)

Gör såhär: 
1. Starta ugnen på 250°c
2. Blanda majsmjöl, bakpulver och salt i en skål.
3. Tärna ner kokosoljan och fingra ihop tills fettet blir finfördelat.
4. Tillsätt yoghurt och forma sconesen som du vill ha dem. Grädda de mitt i ugnen i 12-15 mintuter. 

*Dessa äts bäst varma, pågrund av att de inte har något gluten så blir de lätt torra snabbt. 
   

jyotika.se_glutenfria scones med nutella jyotika.se_glutenfria scones med nutella