Home / Fritt från ägg / Vaniljsås
15 March, 2015

Vaniljsås

Posted in : Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Fritt från nötter, Glutenfritt, Recept, Såser, Sockerfritt, Veganskt on by : Sofia Lindqvist

När jag och Ingemar på alla hjärtans dag åt paj så gjorde vi en egen vaniljsås som smakade fantastiskt! Krämig, fräsch, varm och supergod. Den är extremt enkelt och man får höfta lite när det gäller hur mycket av varje som ska användas, eftersom att vanilj är en väldigt stark smak så är det lätt att det smakar och luktar för mycket.

Eftersom jag inte har några exakta mått så får det bli i delar istället. 

Ingredienser

3 dl mjölk(jag använde mandel)
2 dl grädde (jag använde kokosmjölk, garants rosa)
ca 50 g fett (jag använde kokosolja)
1/2 dl sötning (jag använde stevia)
1/2 msk stärkelse (jag använde tapioka. potatismjöl eller majsmjöl går lika bra)
2 krm vaniljpulver
1 krm vanilj essence
3 droppar lime

Vaniljsås passar perfekt till paj och andra bakverk, med lite sötsura bär, mums.